Medi ambient
Societat 10/02/2023

El GOB recorrerà contra la declaració de 'projecte industrial estratègic' del parc fotovoltaic d'Inca i Selva

L'entitat treballa en un text que podria tombar l'acord del Consell de Govern que agilita els tràmits per aixecar aquesta infraestructura

1 min
Un parc fotovoltaic de Mallorca.

PalmaEl Grup per a la Defensa de la Naturalesa (GOB) presentarà un recurs contra l'acord del Consell de Govern que permeté la declaració de 'projecte industrial estratègic' el parc fotovoltaic d'Inca i Selva. La principal implicació d'aquesta declaració és l'agilitació i la simplificació dels procediments administratius, encara que el parc ha de passar igualment el tràmit d'avaluació ambiental. 

Cal recordar que  el parc ocuparà unes 50 hectàrees de sòl rústic i constarà de 74.520 panells solars, nou centres de transformació, una subestació i un edifici de 200 metres quadrats. Els ecologistes, que ja varen qualificar l'acord "d'inadmissible" quan es va fer públic el 17 de gener passat, preparen ara un recurs que podria tombar la declaració. "Estam fent feina en la redacció del text", ha explicat la portaveu del GOB, Margalida Ramis.

Tal com recull el Règim Jurídic del Govern i l'Administració, "contra les resolucions i els actes de tràmit, (...) els interessats poden interposar els recursos d’alçada i potestatiu de reposició, que es poden fonamentar en qualsevol dels motius de nul·litat o anul·labilitat que preveuen els articles 62 i 63 d’aquesta Llei".

Tot i que cap entitat va presentar al·legacions en aprovar-se la declaració, el GOB alertà a final del 2022 sobre aquest projecte de parc fotovoltaic. "Preocupa l'acceleració d'aquests projectes per part de les administracions i la lentitud de la planificació territorial que hauria de condicionar-la", va explicar llavors l'entitat.

stats