Societat 03/05/2023

El Gob Menorca demana mesures contra la massificació de vehicles

Recorden que la llei Reserva de la Biosfera atorga aquesta competència al Consell

Iván Martín
1 min
Un aparcament ple de cotxes a una platja menorquina.

MAÓEl Gob Menorca continua amb la seva campanya d'anuncis centrada en els visitants que arribaran a l'illa els pròxims mesos. En aquesta ocasió ha incidit en un dels problemes que més ha crescut en els últims anys: la massificació de vehicles.

L'entitat ecologista ha recordat que aquesta problemàtica, motivada per l'aflorament de moltes places turístiques il·legals i la presència cada vegada més nombrós de vehicles privats, requereix atenció institucional urgent. El Gob insisteix a emprar la llei Reserva de la Biosfera "sense gaire dilació" i alerta de l'increment de connexions marítimes que contribuiran a la superpoblació de vehicles.

Així, la saturació de platges, la dificultat per trobar aparcament als nuclis urbans o la congestió de les carreteres, són algunes de les conseqüències de la massificació. Per aquest motiu, proposen estructurar més serveis de transport públic, una inspecció efectiva contra el lloguer turístic il·legal, l'aturada de nous creixements urbanístics i limitar el nombre de vehicles. De fet, asseguren que el compliment d'aquesta competència serà la primera exigència al nou equip de govern del Consell de Menorca.

stats