Societat 05/09/2022

El GOB diu prou de massificació a Menorca i exigeix una resposta política

Posen en marxa una campanya per denunciar els efectes de la saturació

Iván Martín
1 min
Imatge corresponent a una altra acció del Gob per denunciar la massificació.

MAÓEl GOB Menorca iniciarà pròximament una campanya ciutadana que té com a objectiu denunciar la massificació i les seves conseqüències a l'illa. Aquesta acció arriba després d'un estiu en què s'ha accentuat el col·lapse en diferents àmbits que s'ha viscut arreu del territori. La campanya rep el nom de 'Menorca In-SOS-tenible' i consistirà a programar diferents accions, com per exemple un cicle d'excursions temàtiques o projectes que tenen com a principal característica la seva insostenibilitat.

El responsable d'Ordenació Territorial del GOB, Miquel Camps, assenyala que "com que no veiem cap perspectiva de solució", han engegat aquesta iniciativa amb la intenció de mobilitzar la ciutadania per "reordenar" l'activitat. En aquest sentit, considera que el punt d'inflexió de la pressió turística pot comportar un "moment històric", pel que fa a les decisions que cal prendre des de les administracions. Camps creu que "hi ha solucions", però que no s'apliquen: "Cal agafar el bou per les banyes i pensar en la manca d'aigua a principi de juliol o la falta d'habitatge, entre d'altres".

L'entitat ecologista ha argumentat que Menorca ha batut aquest estiu rècords històrics d'arribada de turistes, vehicles, embarcacions, a més de moviments aeris. Per aquest motiu, també s'ha registrat un augment en el consum d'aigua, de fems, de consum energètic i de col·lapse d'espais naturals.

stats