Societat 15/02/2020

El GOB alerta d'un nou creixement urbanístic a Santa Maria

Avisa que el municipi s'encara "a l'imminent desenvolupament d'un nou gran creixement sense tenir garantits els serveis i dotacions necessaris"

Ara Balears
1 min
El mapa de Santa Maria amb les zones d'actuació afectades

PalmaEl GOB ha denunciat aquest dissabte un "nou cas de desenvolupament urbanístic descomunal" a Santa Maria del Camí, després que l'11 de febrer sortís publicat al BOIB l'anunci d'aprovació inicial d'Estatuts i bases de la Unitat d'Actuació núm. VIII, per tal d'urbanitzar la zona que es pot veure en el mapa que ha enviat el GOB, i que afecta 64.000 metres quadrats de territori, 45.000 dels quals són edificables.

"Ens trobam davant un nou cas de desenvolupament urbanístic descomunal via unitats d'actuació que els planejaments urbanístics obsolets no han desclassificat", assegura l'entitat en un comunicat. "L'Ajuntament de Santa Maria té unes normes subsidiàries de 1988 (amb text refós del 96) sense índexs residencials i amb molt de creixement previst en urbà via grans unitats d'actuació, com aquesta", han afegit.

El GOB assenyala que els ajuntaments de les Balears varen poder, fins desembre de 2018, desclassificar sòls urbanitzables no desenvolupats a través de la Llei d'urbanisme autonòmica, "sense que la desclassificació significàs cap mena d'indemnització". "Santa Maria no va aprofitar aquesta oportunitat i ara s'encara a l'imminent desenvolupament d'un nou gran creixement sense tenir garantits els serveis i les dotacions necessaris, amb la projecció d'una nova via de ronda i sense aprovació del catàleg de protecció", continuen dient.

Des de l'entitat insisteixen en la necessitat que els ajuntaments "actualitzin els seus planejaments i desclassifiquin els nous desenvolupaments projectats amb un planejament totalment expansionista" i que avui dia "no té gens de sentit que s'acabin desenvolupant".

stats