Societat 07/12/2022

El GOB exigeix que la catalogació municipal no interfereixi legalment en la retirada d'El Bungalow

El grup ecologista ha expressat "que resulta sorprenent" que s'iniciïn els tràmits per incloure l'edifici en el catàleg municipal d'edificis amb interès patrimonial

ARA Balears
2 min
Cort aprova estudiar la proposta per protegir el restaurant El Bungalow.

PalmaEl GOB ha exigit que la catalogació municipal no interfereixi legalment en la retirada de l’edifici d'El Bungalow. En un comunicat, ha expressat que "resulta sorprenent" que la majoria municipal hagi aprovat en el ple municipal de Cort iniciar els tràmits per incloure l'edifici on es troba el restaurant en el catàleg municipal d'edificis amb interès patrimonial, amb l'única intenció d'evitar la retirada del domini públic maritimoterrestre d'una edificació "il·legal i il·legalitzable" segons la legislació de costes.

L'entitat ha assenyalat que actualment el restaurant té una Ordre Ministerial de 27 de juliol d’enguany que denega, a l’empresa El Bungalow de Ciudad Jardín SL, una sol·licitud de concessió per a l'ocupació de 437 metres quadrats de domini públic maritimoterrestre destinada a restaurants, terrasses i accessos. A més, ordena a l’empresa sol·licitant la demolició i retirada de l’edificació, a causa que no pot haver-hi ocupacions d'aquest domini sense l’existència prèvia d’un títol administratiu concedit per l’administració competent, en aquest cas el Ministeri per a la Transició Ecològica.

El grup també ha assegurat que tot i que s'indica que el causant de l'ordre de denegació i retirada del restaurant seria la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern "la realitat és ben diferent". En aquest sentit, expliquen que aquesta conselleria "ni tan sols va emetre cap informe quan l'administració que tramitava la sol·licitud de concessió l'hi va sol·licitar".

"El que s’ha de considerar un fet greu és que hagi pogut existir en explotació durant 39 anys un restaurant sense cap títol administratiu i més greu encara el fet que després de més de quatre mesos des de la denegació de la concessió el restaurant segueixi en explotació amb tota normalitat", sentencien.

stats