Societat 13/10/2020

El GOB denuncia l'abandonament inadequat de les mascaretes quirúrgiques a Menorca

Demanen la supressió d'aquest tipus de mascareta i aposten per la reutilitzable

Ivan Martin
1 min
El gran nombre de mascaretes abandonades ha alertat l'entitat ecologista.

MaóEl GOB Menorca denuncia el perill que suposa per al medi ambient les mascaretes quirúrgiques que s’estan abandonant irresponsablement a diferents punts de l’illa. L’entitat ecologista reconeix que ha detectat aquesta mala praxi i lamenta la manca de conscienciació ciutadana. Així ho ha explicat el responsable de Medi Marí del GOB, Víctor Carretero: “Lamentablement, hem notat un increment de mascaretes abandonades inadequadament als carrers o fins i tot a la mar”.

Carretero admet que les característiques de les mascaretes quirúrgiques ocasionen un greu perjudici a l’ecosistema menorquí: “Cal ser curosos amb aquestes mascaretes perquè estan fetes amb materials plàstics, volàtils, lleugers i, en llençar-les, és fàcil que arribin a la mar o quedin a la natura”, i recomana que “sempre que les directrius sanitàries ho permetin, apostar per adquirir una mascareta reutilitzable, amb filtres i que es pugui netejar fàcilment”.

D’altra banda, Carretero explica que no és la primera vegada que es troben amb un escenari similar, ja que “ens va passar el mateix al principi de la pandèmia amb l’ús dels guants de plàstic”, i afegeix “el Ministeri de Sanitat es va veure obligat a dir que l’ús dels guants no era recomanable perquè hi havia la certesa que el coronavirus perdura quatre anys en el plàstic”. Per tot plegat, el dirigent ecologista considera que les mascaretes quirúrgiques s’haurien de suprimir: “Els plàstics d’un sol ús triguen milers d’anys en degradar-se, caldria eliminar-les”.

stats