Societat 07/09/2021

La glosa menorquina no renuncia a la celebració de les festes de Maó

Cinc glosadors recorden Gràcia i reivindiquen aquest art com a part de la cultura menorquina

Iván Martín
1 min
Glosadors a l'escenari d'Es Claustre a la nit del pregó de les festes de Gràcia.

MAÓLa terrassa d'Es Claustre de Maó fou anit l'escenari d'una celebració de les festes de Gràcia de Maó ben particular. Malgrat la reducció d'actes en el programa elaborat per l'Ajuntament, la tradició de glosar després del que hagués estat el pregó s'ha mantingut.

La nit de glosa la van protagonitzar Joan Moll, Annabel Villalonga, Juanjo Orfila, Vicent Marí i Sergi Vinent. Els primers minuts de cortesia es van centrar a recordar les festes de Gràcia "de tota la vida". Un punt nostàlgic, però també d'esperança perquè els esdeveniments tornaran una vegada quedi enrere la pandèmia de covid-19. Es Claustre es va omplir per gaudir de cultura menorquina, així com d'imatges que a través dels versos entrellaçats venien a la ment dels maonesos presents, com els replecs, els 'jaleos', les trobades d'amics al carrer i la festa.

A continuació, es va donar pas a una primera secció amb alguns comentaris d'actualitat i de crítica social. La pandèmia, els negacionistes i la reivindicació de la glosa com a part de la cultura illenca van centrar les crítiques dels cinc protagonistes de la vetllada. Per acabar, es va passar a la típica controvèrsia entre glosadors de 'gloses de picadillo', en què aquests s'escarnien mútuament per recitar rondalles menorquines.

stats