Societat 06/08/2021

La vicepresidenta del Parlament, Gloria Santiago, denuncia un home per assetjament

Els fets han tengut lloc mentre la diputada de Podem feia el Camí de Sant Jaume

ARA Balears
1 min
Gloria Santiago.

PalmaLa vicepresidenta del Parlament i diputada de Podem, Gloria Santiago, ha comunicat aquest divendres que ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil contra un home que es va masturbar darrere d'ella mentre feia un tram del Camí de Sant Jaume.

A través del seu compte de Twitter, Santiago ha criticat que des del 061 l'han "renyat" per fer el camí sense anar acompanyada. "No he passat més por en la meva vida. He corregut camp a través per fanguers. Ja m'ha condemnat a anar mirant cap endarrere cada cinc minuts. Aquesta és la llibertat que tenim les dones" ha recalcat la diputada de Podem, que ha afegit que "hi ha més dones fent el camí de Sant Jaume soles i també hi ha homes. A què no sabeu els qui passen més por?".

La vicepresidenta del Parlament ha criticat que el 061 no tingui un sistema per localitzar les trucades quan les persones que es troben en situació de risc estan a una zona que desconeixen i així facilitar l'ajuda que sol·liciten. Santiago ha reconegut que és conscient que el més probable és que la denúncia "no tingui molt de recorregut", però ha destacat que espera que com a mínim serveixi d'exemple per evitar que altres dones hagin de patir situacions similars a la que va viure ella.

stats