Els funcionaris de la presó de Palma demanen un augment de salari i millors condicions laborals

Treballadors i membres d'UGT Illes Balears s'han concentrat aquest dimecres davant la Delegació del govern

Els treballadors de la presó de Palma s'han concentrat aquest dimecres davant la Delegació del govern en suport dels companys que aquest dematí s'han encadenat davant el Ministeri d'Interior a Madrid.

El delegat d'UGT de la presó de Palma, David Rodríguez, ha explicat que la mobilització és per demanar millors condicions per als treballadors de les presons estatals i de les Illes Balears. Rodríguez crítica que el govern estatal els va anunciar un augment salarial de 123.000.000 d'euros fa 15 dies que no s'ha arribat a fer. "Tres dies després de l'anunci varen retirar l'oferta. En canvi, a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil sí que els han fet arribat un augment de 800.000 euros", afirma.

Així mateix, assegura que per millorar el treball a les presons es necessiten 3.400 funcionaris més dels que hi ha contractats avui dia, 70 dels quals són requerits a la presó de Palma, a la carretera de Sóller. A més, lamenta que a escala estatal cada dos dies es produeix una agressió a un treballador de la presó.

Per aquests motius, han decidit concentrar-se aquest dimecres davant la Delegació del govern, on han mantingut una reunió amb la delegada del govern a les Illes Balears, Rosario Sánchez. Segons explica Rodríguez, la delegada estava al corrent de les seves demandes i s'ha compromès a visitar el centre penitenciari de Palma en les setmanes vinents, però no ha donat cap resposta concreta sobre la reforma salarial, ja que no és de la seva competència.

Els funcionaris queden ara a l'espera de la resposta del Ministeri. En cas que aquest ignori les seves sol·licituds, es convocarà una vaga per als pròxims 24 i 26 d'octubre. Després es farà una aturada de deu dies i, si encara no hi ha un canvi d'actitud, es reprendrà la vaga el 6 de novembre. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF