Societat 25/09/2020

Cort tanca l'accés a vianants al passeig Sagrera i Dalt Murada per mor de l'alerta taronja per fort vent

Es preveuen ratxes de vent que poden superar els 100 km/h

Ara Balears
2 min
Tècnics de l'Ajuntament han senyalitzat la restricció de pas.

PalmaAmb motiu de l'alerta taronja decretada aquest divendres per l'Aemet per ratxes de vent superiors als 90-100 km/hora, l'Ajuntament de Palma ha activat el protocol de tancament d'accés als vianants al passeig Sagrera i la zona de Dalt Murada.

El Servei de Parcs i Jardins, Seguretat Ciutadana i Mobilitat estan senyalitzant la restricció de passeig de vianants a aquestes dues zones. El protocol que s'ha activat també preveu un tall del trànsit rodat, que únicament s'activarà en cas que el vent superi els 90 km/hora i que afectaria la part interior de l'avinguda Gabriel Roca. Cort ha destacat que en cas de ser necessari aquest tancament de trànsit s'habilitaria un desviament alternatiu que suprimiria de forma puntual l'ACIRE d'Antoni Maura-passeig del Born.

L'Ajuntament ha recomanat a la ciutadania extremar les precaucions, evitant el pas per aquelles zones on existeix arbrat i palmeres de grans dimensions, especialment als espais ja mencionats i també a la primera línia de Platja de Palma, les Rambles, Born, porta de Santa Catalina, la Feixina, i bosc de Bellver.

Cal recoddar que la Direcció General d'Emergències i Interior ha decretat per a aquest divendres l'Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (Meteobal) davant la previsió de vent fort i fenòmens costaners a totes les Illes.

L'Aemet preveu ràfegues de vent de 100 km/h a la serra de Tramuntana, al nord i al nord-est de Mallorca i Menorca. A les cotes més altes podran arribar als 140 km/h i a les zones costaneres les ones podran oscil·lar entre els tres i els cinc metres a tot l'Arxipèlag.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d'Emergències i Interior aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera; evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no apropar-se a passeigs marítims i altres zones on trenquin les onades a prop; evitar practicar qualsevol tipus d'esport nàutic i, si tenen embarcació, assegurar-ne l'amarratge.

stats