Societat 18/03/2022

El Fons Mallorquí destina gairebé dos milions a 37 projectes de cooperació

ARA Balears
1 min
Assamblea General Ordinària del Fons Mallorquí

PalmaL'assemblea general ordinària del Fons Mallorquí de Cooperació ha aprovat aquest divendres un pressupost d'1.975.465 euros per al 2022 que es destinaran a finançar 15 projectes de cooperació a països del sud, sis a la Mar Mediterrània, quatre d'emergència, quatre de sensibilització i vuit de propis.

Els projectes de cooperació del programa de desenvolupament municipalista que impulsa el Fons Mallorquí es duen a terme a Bolívia, Burkina Faso, Etiòpia, el Marroc, Nicaragua, el Perú i el Senegal. Segons han detallat, en una nota de premsa, aquests projectes abasten qüestions específiques d'intervenció en educació, sanitat, habitatge, aigua i sanejament, infraestructures, desenvolupament comunitari o promoció dels drets humans, en funció de les necessitats de cada lloc.

Dels gairebé dos milions d'euros de pressupost, l'entitat en destinarà la majoria a desenvolupar nous projectes, però han anunciat que en guardaran poc més de 20.000 per al manteniment i reforç dels projectes que estan actius actualment i que s'han dut a terme els darrers anys.

L'entitat ha detallat que el seu objectiu per a enguany és arribar a un major nombre de persones, incrementar l'impacte de les seves intervencions als països en els quals actua i aconseguir adaptar cada projecte a la realitat que viu el territori on es desenvoluparà.

stats