Tribunals
Societat 09/02/2023

La Fiscalia rebaixa la pena per als Àngels de l'Infern: la majoria només pagaran multes

El judici, que es fa a l'Audiència Nacional de San Fernando de Henares, arriba al final i s'espera que divendres quedi vist per a sentència

ARA Balears
2 min
Frank Hannebuth, líder del grup Hannover, considerat un dels principals dirigents.

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció ha modificat les seves conclusions definitives en el judici contra una de les branques dels Àngels de l'Infern, assentada a Mallorca, segons ha informat Europa Press. En concret, ha inclòs rebaixes de pena per dilacions indegudes a tots els encausats i ha afegit l'atenuant analògic pel reconeixement dels fets en tots els casos als quals s'ha arribat a un pacte, en 34 dels acusats. L'Audiència Nacional de San Fernando de Henares acull aquest litigi, en què hi ha prop de 50 persones processades.

D'aquesta manera, el judici arriba al final, atès que, després de l'anunci de les conclusions de la Fiscalia, les defenses han elevat a definitives les seves i demanen la lliure absolució dels seus representats. Amb tot, s'espera que aquest divendres, després dels informes de totes les parts i la darrera paraula dels encausats, el tribunal deixi el cas vist per a sentència.

Entre els seus arguments, el Ministeri Públic ha assenyalat que, a més, s'han solucionat els errors materials i aritmètics de l'escrit d'acusació, i han matisat determinats delictes per ajustar-los, com el delicte d'omissió del deure de denunciar que pesava sobre un dels principals investigadors, Abdelghani Yousafi, i que ha estat substituït en considerar-lo inductor i no autor.

Multes

Així mateix, han informat que el nou escrit ja inclou la modificació de les penes per als conformats, és a dir, els que varen arribar a un acord amb la Fiscalia. Cal recordar que es varen substituir les penes de presó per multes amb quotes diàries de quatre euros durant 24 mesos, el doble del que se'ls sol·licitava de presó.

Per una altra banda, el Ministeri Públic ha informat la Sala que s'hi han inclòs els dos acusats més que no estaven afegits en el primer escrit i que retiraven l'acusació per a una de les encausades, Barbel Charlotte Brautigam. Finalment, han comunicat que retiraven l'acusació parcial pel delicte de falsedat documental a l'agent de la Guàrdia Civil José francisco Valenzuela.

stats