Societat 11/05/2021

La Fiscalia no recorrerà l'aval del TSJIB al toc de queda

La interlocutòria, publicada divendres, donava un termini de cinc dies per inteposar un recurs de reposició

2 min
Imatge dels aldarulls de dissabte a la plaça Espanya de Palma.

PalmaEl fiscal superior de les Illes Balears, Bartomeu Barceló, ha declarat aquest dimarts que no recorrerà la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia que avala mantenir el toc de queda, tal com va demanar el Govern balear. La resolució, emesa divendres, donava un termini de cinc dies naturals per interposar un recurs de reposició, però Barceló ha descartat aquesta opció, segons ha informat Europa Press.

El fiscal considera que no és viable, atès que el recurs de reposició es presenta davant la mateixa sala que va aprovar la interlocutòria, amb tres vots a favor i dos en contra. A més, Barceló entén que no hi cap un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per una qüestió de temps. El decret aprovat pel Consell de Ministres que dona la darrera paraula al Tribunal Suprem va entrar en vigor el diumenge, però la interlocutòria del TSJIB es va publicar divendres 7, de manera que no se li pot aplicar.

Per altra banda, el partit Vox ha presentat aquest matí un recurs contenciós administratiu especial contra la decisió del Consell de Govern de mantenir el toc de queda i altres tres restriccions més enllà de l'estat d'alarma, i un recurs de reposició contra la interlocutòria del TSJIB que les avala. No obstant això, Bartomeu Barceló ha advertit que "no són part, per la qual cosa no poden recórrer". Per fer-ho, haurien de fer servir "un altre procediment", com ara una demanda.

Demanat si se sumaria a aquest hipotètic procediment, el fiscal ha explicat que "cal esperar que es presenti per veure en quins termes es fa i si hi ha una presumpta vulneració dels drets fonamentals", atès que només en aquest cas "la Fiscalia seria part". "És un tema bastant complex i nou jurídicament", ha assenyalat Barceló.

stats