Societat 02/07/2020

La Fiscalia investiga una residència de Balears per la gestió del coronavirus

L'òrgan judicial manté obertes 209 diligències a Espanya

Ara Balears
1 min
Una usuària d'una residència de gent gran

PalmaUna residència de les Illes Balears és investigada per la Fiscalia per la gestió que dugué a terme durant la crisi del coronavirus. Actualment l'òrgan judicial manté obertes 209 diligències a Espanya, quatre aquesta setmana, mentre que 17 ja s'han arxivat.

Segons ha informat l'agència Efe, les recerques penals obertes per la Fiscalia als diferents àmbits territorials tenen com a origen denúncies interposades per partits polítics, particulars i associacions. Investiguen les mesures, la gestió i tracte de la gent gran i les persones discapacitades durant la crisi del coronavirus i els motius dels brots a les residències de gent gran.

Actualment, a més d'aquesta residència de l'Arxipèlag, la Fiscalia investiga un total de 107 residències a Madrid, 31 a Catalunya, 22 a Castella - la Manxa, 20 a Castella i Lleó, 12 a Galícia, 6 a Extremadura, 3 a Andalusia, 2 a Aragó i la Rioja i una a Astúries, Canàries, i el País Valencià.

A més, la Fiscalia també ha impulsat 227 recerques d'índole civil en el marc del seguiment de la situació de les residències i centres de gent gran del país.

stats