Societat 05/06/2022

La Fiscalia demana 30 anys de presó per als assaltants d'una casa de Porreres el 2017

Tres homes, amb un quart no identificat, varen robar 30.000 euros a punta de pistola

ARA Balears
1 min
Audiència provincial de Palma

La Fiscalia demana 30 anys de presó per als tres assaltants d'una casa de Porreres, d'on varen robar 30.000 euros a punta de pistola. La Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears els jutjarà aquest dimecres, acusats d'un delicte de robatori amb intimidació en casa habitada amb armes i detenció il·legal.

A més, es tindrà en compte l'agreujant de reincidència en el cas d'un dels acusats, perquè té antecedents penals i ha estat condemnat per un delicte similar. Els fets, segons l'escrit del Ministeri Fiscal, varen tenir lloc l'octubre de 2017, quan els tres encausats, juntament amb un altre de no identificat, varen anar a l'habitatge de Porreres amb la intenció de robar-hi. Mentre dos d'ells esperaven als voltants de la finca en un cotxe, la fiscal sosté que els altres, "amb el rostre cobert amb un passamuntanyes, amb guants i descalços", varen botar el mur de la casa i, esgrimint una pistola, varen assaltar-ne l'amo. Ell mateix duia un ganivet, que li varen prendre i l'hi varen posar al coll mentre l'amenaçaven.

La Fiscalia argumenta que varen entrar a la casa i, en "una situació de temor", varen fer obrir la caixa forta a la víctima per robar-ne 30.000 euros. En l'escrit fiscal es relata que, després del robatori, suposadament varen fermar la víctima a una cadira amb brides al mateix temps que l'amenaçaven de cremar-li la casa i matar-los si avisaven la Policia'. Dues hores més tard, la víctima va ser trobada per la seva dona, que no es va témer dels fets.

A banda de la pena de presó, el Ministeri Fiscal sol·licita l'ordre d'allunyament de 500 metres de les víctimes durant deu anys i una indemnització de 30.000 euros (la quantitat robada).

stats