Tribunals
Societat 16/03/2023

La Fiscalia demana 16 anys i mig de presó al principal acusat de Lujo Casa

Carlos García Roldán, conegut com a Charly, va estafar presumptament més de 200 persones

ARA Baleares
1 min
Membres de Lujo Casa, ara processats.

PalmaLa Fiscalia demana una condemna de 16 anys i mig de presó per al principal acusat del cas Lujo Casa, Carlos García Roldán, conegut com a Charly, segons ha informat Europa Press. Es tracta de l'estafa immobiliària més gran de les Balears, amb més de 200 perjudicats.

L'escrit, que signa el fiscal anticorrupció Juan Carrau, l'imputa dels delictes d'estafa agreujada continuada en curs amb falsedat continuada en document mercantil, pertinença a grup criminal, insolvència punible i blanqueig de capitals. A més de la pena de presó, sol·licita que pagui multes que superen els 466.000 euros.

Amb tot, la Fiscalia sosté que García Roldán, amb altres persones, va utilitzar l'empresa Promociones Lujo Casa Baleares per aparentar que feia promocions immobiliàries i oferir públicament la venda d'habitatges. En ocasions, van usar fotografies de promocions alienes i d'altres arquitectes obtingudes d'Internet. Ara bé, de les 32 promocions publicitades en diversos punts de l'illa, només havien adquirit set solars i no en van arribar a construir cap.

Penes de deu a tres anys de presó

Cal recordar que l'home va ser detingut a Colòmbia, on havia fugit des d'Espanya arran de la investigació. Allà va canviar d'aspecte físic per ocultar-se, però el van arrestar en una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia colombiana el 2019.

Per al seu soci, el propietari de Mallorca Investment, Michele Pilato, el fiscal demana deu anys de presó. Per al constructor que es presentava al públic com quin anava a executar les promocions, en demanen vuit. Finalment, per a la resta de treballadors i implicats –entre ells, la seva parella i la cosina d'aquesta– demana penes de tres i set anys de presó.

stats