Societat 28/08/2020

La firma de noves hipoteques s'ha reduït un 14,9% a les Balears en un any

Les dades mostren un descens respecte del 2019, però un augment del 0,1% comparat amb el mes de maig, quan començava la desescalada

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa firma de noves hipoteques per comprar un habitatge a les Balears s'ha reduït un 14,9% el juny, comparant-ho amb les dades d'aquest mateix mes de l'any anterior, segons ha informat l'agència Efe. Tot i això, les xifres registrades mostren una pujada del 0,1% respecte de les firmes fetes al maig, quan encara començava la desescalada després de l'estat d'alarma a causa del coronavirus.

En total, s'han formalitzat 1.096 hipoteques, 1.049 de les quals són per comprar propietats urbanes i 727 per a habitatges. En el conjunt de l'Estat, les dades del mes de juny impliquen la quarta caiguda interanual consecutiva, del 12,7% en total. Aquest descens és el més suau des del febrer i coincideix, també, amb el final del confinament. En xifres absolutes, el juny es varen inscriure 26.748 contractes per comprar immobles.

L'import mitjà de les hipoteques a l'Estat ha augmentat un 7,5%, fins a 131.670 euros, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El capital total que s'ha prestat és de 3.521,9 milions d'euros, xifra que també ha descendit un 6,1%, igualment una baixada més lleugera que altres mesos. En aquest sentit, el 62,4% d'aquests doblers han estat destinats a hipoteques per comprar habitatges.

stats