Societat 03/04/2023

La Fira Arrels tanca les portes amb 4.600 visitants, rècord històric

En el certamen, hi han participat el xef Sergio Torres i la cuinera Ada Parellada

Iván Martín
2 min
Els formatges no han faltat a la cita anual de la Fira Arrels.

MAÓLa sisena edició de la Fira Arrels ha constatat l'èxit d'un projecte promogut pel Consell de Menorca i que ha aconseguit reunir entorn del recinte firal de Maó els principals productors de l'illa, així com tota mena d'empreses relacionades amb el sector i que aprofiten la cita per iniciar contactes que, en molts casos, acaben amb idees concretes. L'organització de l'esdeveniment s'ha mostrat molt satisfeta pels 4.600 visitants, la xifra més elevada en tota la història de la fira. En total, s'han reunit una quarantena de productors locals i s'han dut a terme tastos guiats i cuina en directe que han servit com a reclam per omplir de contingut l'Arrels. A més, la participació del xef Sergi Torres i de la cuinera Ada Parellada ha posat el punt de glamur al projecte impulsat pel departament d'Economia de la màxima institució insular.

La directora d'Economia, Pilar Pons, està molt satisfeta per la gran acollida d'aquesta edició, que evidencia la plena consolidació de la fira com l'esdeveniment gastronòmic de l'any a Menorca: "Ens sentim molt orgullosos del nostre sector primari, de la feina dels productors que cada any se superen en innovació i en originalitat, i ens fa molta il·lusió que guardin la fira com a ocasió especial per presentar les seves novetats; precisament açò és el que dona sentit a aquest projecte". Per la seva banda, el director de la fira, Pep Palau, ha volgut destacar: "Aquesta edició, que ha batut rècord de visitants i en la qual els productors han augmentat considerablement la venda directa de producte, demostra que Arrels ja és un projecte totalment madur i que ha assolit els seus objectius principals: esdevenir la fira de referència dels petits productors de Menorca".

Els cuiners locals varen ser els protagonistes a l'Aula de Cuina, amb demostracions en directe, com la de Pere Pons, d'Es Racó de na Macaret, que va preparar un oliaigua d'espàrrecs i 'xulla de la panxa glacejada'. Tot seguit, el xef de Sa Pedrera des Pujol, Dani Mora, elaborà diferents aperitius i plats que serveix al seu restaurant, com la morena farcida 'Mare Nostrum o la sopa de partera'. A continuació, va arribar una de les sessions més esperades amb la coneguda cuinera i divulgadora Ada Parellada. La xef del restaurant Semproniana va oferir una ponència al voltant del seu darrer llibre 'Sopes' i va ensenyar com preparar una sopa sostenible amb diferents productes adquirits als estands dels productors presents a la fira.

L'Aula de Cuina va tenir un final de luxe amb dos cuiners amb estrelles Michelin: Raúl Resino i el reconegut xef Sergio Torres, que enguany estrena la seva tercera estrella Michelin al restaurant barceloní que porta amb el seu germà, Cocina Hermanos Torres. Resino va presentar els plats de temporada presents al seu menú actual, enfocat al producte local del Maestrazgo i la Costa d'Azahar. Sergio Torres va impartir una sessió magistral sobre l'evolució de la seva cuina i va cuinar en directe tres plats inspirats en productes de l'illa: la sobrassada, la mel i un suquet.

stats