Societat 15/02/2023

"Fins que no acabi, no te'n vas": un home viola una dona després de tenir-hi sexe consentit

La Policia Nacional ha detingut un jove, de 27 anys, per colpejar, asfixiar i agredir sexualment una al·lota que havia conegut el vespre anterior en un bar de copes

2 min
L’11% de les joves ha patit violència durant el sexe

PalmaViolació, detenció i il·legal i intent d'asfíxia. A aquests delictes s'enfronta un jove, de 27 anys, que va agredir sexualment una dona després de mantenir-hi relacions sexuals consentides un vespre després de sortir de festa dia 29 de gener. La Policia Nacional el va aconseguir localitzar i detenir ahir horabaixa a Palma, després de setmanes d'investigació.

Els fets van ocórrer el matí de dia 29. La víctima havia conegut l'acusat la nit anterior en un local d'oci i va accedir anar amb ell a ca seva per mantenir-hi relacions sexuals, segons ha informat el cos policial en un comunicat. Així, després de mantenir unes primeres relacions sexuals consentides –continua el comunicat– la dona va dir al processat que estava cansada i que havia d'anar a fer feina, però el jove li ho va impedir.

El detingut no li va permetre abandonar la casa i es va posar damunt la víctima per agredir-la sexualment, mentre li deia "fins que no acabi, no te'n vas d'aquí". Ella va intentar alliberar-se'n i, en un primer moment, va aconseguir fugir, però tot d'una el presumpte violador la va perseguir fins que la va agafar. Aleshores, la va llançar damunt el llit, la va colpejar i la va agafar pel coll.

La va seguir fins al replà

Amb la intenció d'escapar-se, la dona va donar una puntada de peu a l'home, va agafar les seves coses i, sense temps per vestir-se, va poder sortir a les escales de l'edifici, fins on també la va seguir l'agressor. El jove la va colpejar i la va fer caure a terra, moment en què unes veïnes van sortir alertades pel renou i es van encarar a l'home, que va fugir en veure que alertaven la Policia.

Una vegada al lloc dels fets, els agents de la Policia van veure que la víctima estava en estat de xoc i van sol·licitar assistència sanitària per traslladar-la a l'hospital. Així, la dona va relatar a la patrulla el que havia passat: que havien mantingut relacions consentides, però que quan ella li havia dit que no volia continuar, ell l'havia retingut i colpejat. Els agents de la comissaria del districte Oest de la Policia Nacional es van fer càrrec de la investigació per esclarir els fets, fins que ahir van detenir l'acusat.

stats