Societat 21/10/2020

Finalitzen les obres de restauració de la coberta del far d'Alcanada

Les tasques han servit per refer-ne l'estructura de suport i posar-hi teules noves

Ara Balears
1 min
El far d'Alcanada durant les tasques de restauració.

PalmaLes obres de restauració de la coberta del far d'Alcanada, a Alcúdia, ja han finalitzat, segons ha explicat aquest dimecres l'Autoritat Portuària de Balears (APB). Les tasques han servit per refer l'estructura de suport de la coberta i posar-hi teules noves. També s'ha aprofitat per pintar la façana, millorar els interiors del far i canviar-ne alguns elements de fusta. L'obra ha durat dos mesos i mig i l'ha feta l'empresa Vip Property Integral Services.

El far d'Alcanada es va inaugurar el 15 de maig de 1861 amb una òptica catadiòptrica i llum fixa i va ser projectat per l'enginyer Emili Pou. La modernització de la tecnologia ha estat contínua i el 1960 es va substituir la llanterna del far per una d'automatitzada, de manera que l'any següent l'edifici va quedar sense personal resident.

Això va suposar que l'aparença lluminosa passàs a ser de llampades blanques equidistants. Durant els anys noranta, a més, s'hi varen instal·lar panells solars que varen permetre la retirada dels aparells de gas. L'ATB també ha recordat que, com en el cas de molts altres fars, els torrers d'Alcanada han format part de la història per haver ajudat les víctimes de diversos naufragis.

stats