Societat 02/03/2022

Finalitza la rehabilitació de la farmàcia Llabrés a Ciutadella

La data d'inauguració està pendent de la Fundació Hespèria i la Casa Reial

Iván Martín
1 min
Façana de la mítica farmàcia Llabrés de Ciutadella.

CIUTADELLALa farmàcia Llabrés obrirà aviat les portes, després de la feina de rehabilitació duita a terme gràcies a la Fundació Hesperia i el Consell de Menorca. El projecte pretén preservar, mantenir i apropar a la ciutadania un edifici emblemàtic i referent, un dels pocs testimonis que queden del modernisme a l'illa.

Una vegada rehabilitat l'edifici, la farmàcia es proposa com un espai obert on es recrea l'ambient primigeni que inclou el mobiliari i utillatge originals, i on es pot veure també una exposició d'una selecció de mobles i objectes singulars procedents de l'habitatge de la farmacèutica Catalina Llabrés. A més, hi ha panells informatius i codis QR per tal que les persones visitants puguin tenir tota la informació a l'abast. També s'ha previst un vídeo que recopila la història de l'edifici i la seva restauració.

La data d'inauguració està pendent de la Fundació Hespèria i la Casa Reial, i posteriorment l'espai obrirà en dues fases. Serà gestionat per la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, i inicialment s'organitzaran únicament visites guiades amb un grup reduït de persones, en horari de matí i capvespre, i d'una durada d'entre 30 a 40 minuts. Aquestes visites reivindicaran la història de l'immoble i la rehabilitació dels espais protegits.

La sala polivalent, l'espai que ocupa el soterrani, es destinarà a xerrades, conferències, exposicions, reunions i tallers. Té una capacitat d'entre 20 i 30 persones i la zona d'accés mostrarà els treballs elaborats pels centres ocupacionals de Fundació. Un dels objectius de la rehabilitació és situar la farmàcia com un referent cultural inclusiu i sense barreres comunicatives, apte per a totes les persones.

stats