Societat 25/05/2021

La FFTM inverteix 20.000 euros a millorar l'accessibilitat de l'Illa del Rei

L'illa del port de Maó acollirà la galeria d'art Hauser & Wirth

Iván Martín
2 min
L'Illa del Rei segueix millorant els serveis a l'espera dels primers visitants de la galeria.

MaóLa Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i la Fundació Hospital de l’llla del Rei han signat un acord de col·laboració per a la construcció d’un ascensor que uneixi la planta baixa amb el primer pis de l’edifici històric. L’aportació de 20.000 euros per part de la FFTM s’emmarca en l’objectiu de fer de Menorca una destinació turística accessible per a la població local i per als visitants i garantir que els serveis i l’oferta turística estigui adaptada per a tots. Per la seva part, la Fundació Hospital de l’Illa del Rei es compromet a executar el projecte de millora de l’accessibilitat i a col·laborar amb la FFTM en les accions i programes que puguin repercutir en potenciar la imatge de Menorca.

La presidenta de la FFTM, Susana Mora, ha destacat la importància de l'actuació: "L’Illa del Rei és un punt estratègic pel seu gran atractiu com a producte cultural i històric, per la recuperació de l’edifici de l’antic hospital i l’exposició sobre el seu passat, i també per la propera inauguració de la galeria d’art contemporani de la prestigiosa firma anglesa Hauser & Wirth, i des de l’administració hem de fer possible que tothom pugui gaudir d’aquest projecte sense limitacions ni barreres arquitectòniques". Mora ha recordat la feina que, des de fa mesos, es va desenvolupant per tirar endavant el pla ‘Menorca per a tots’ com una nova estratègia de negoci, i d'aquesta manera crear una marca de turisme adaptat per a obtenir un distintiu identificador, diferent i atractiu de cara al mercat nacional i internacional, per a dinamitzar l’illa, desestacionalitzar-la i crear un nou segment del turisme.

D'altra banda, l’Ajuntament de Maó ha adjudicat a la UTE M. Polo SL i Refoart SL, per un import de 353.502 euros, les obres de rehabilitació de la coberta i les façanes de l’ala sud d’aquest edifici de l’antic hospital, un projecte que compta amb una subvenció del 75% del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana dins del programa de Conservació del Patrimoni Històric Espanyol “1,5% Cultural”.

stats