Palma
Societat 01/02/2023

Les festes de Sant Sebastià retornen l'alegria a la ciutat

Més de 200.000 persones han participat de les diferents activitats organitzades per l'Ajuntament

Ajuntament de Palma
2 min
Concert d'Antònia Font durant les festes de Sant Sebastià.

PalmaPalma va posar aquest diumenge el punt final a les festes del seu patró amb la celebració del Correfoc, un esdeveniment que va tornar a omplir els carrers de la ciutat de foc, després de dos anys sense poder celebrar-se causa de la pandèmia de la covid-19.

Va ser el colofó d'or per a setze dies de festes que han comptat amb una gran acollida de públic a totes i cadascuna de les propostes programades. Més de 33.000 persones van gaudir dels 183 quilos de pólvora que havia disposat l'Ajuntament. Nou colles de dimonis, tres bèsties de foc, batucades i fins a 500 persones es van encarregar de convertir el recorregut en un divertit infern.

Ha estat una de les cites ineludibles d'aquestes setmanes, en què no han faltat propostes culturals, d'oci i esportives, com ara la tradicional Diada Ciclista, en què van participar més de 5.000 persones. La resposta de la ciutadania ha estat molt positiva, implicant-se en totes les activitats programades, que han omplert de calor i de color els carrers de la ciutat, enfrontant el fred que ha caracteritzat aquest mes de gener.

Revetla de Sant Sebastià

Les baixes temperatures no van aconseguir dissuadir els 40.000 ciutadans que van acudir als diferents concerts que la revetla va disposar a cinc places de Palma. Sobre l'escenari, artistes de la talla de Mikel Erentxun, Amaia, La Love You o Marc Seguí.

L'oferta musical va anar aquest any més enllà de la revetla, amb el concert de Zahara, dissabte 21, al qual van assistir més de 6.000 persones, o el grup cap de cartell de les festes de Sant Sebastià 2023, Antònia Font.

Antònia Font

Va ser el plat fort d'unes festes patronals que aquest any van oferir fins a cinc cites musicals. El grup mallorquí, acabat de tornar als escenaris, va actuar aquest diumenge a Son Fusteret davant de 19.000 persones, un públic entregat que, tot i el fred i la pluja, va corejar els temes més mítics de la formació.

Zona Restringida

Música, també, en petit format a l'activitat 'Zona Restringida', que aquest any va convertir en escenaris improvisats la capella de Bon Sosec i l'antic parc de bombers del polígon de Son Castelló. Marala i Samantha Hudson van actuar per a un públic reduït que va esgotar ràpidament l'aforament.

Sant Sebastià Petit

Els Premis Ciutat de Palma van dotar de solemnitat un programa en què també hi ha hagut un espai destinat als més petits amb una nova edició del Trescabarris, la recuperació de la tradicional volada d'estels i, especialment, amb la celebració de Sant Sebastià Petit al parc de la Riera, una festa que va recuperar la plena normalitat i en què no van faltar jocs, tallers, música, circ i espectacles.

En total, prop d'una quarantena de propostes repartides en dues setmanes que han comptat, aquest any, amb més de 200.000 persones.

stats