Societat 08/03/2021

Feministes de Lloseta s'arrisquen a una multa per posar noms de dones a les plaques dels carrers

El batle adverteix que "havien de demanar permís", però les activistes defensen que es van sumar a la iniciativa del Moviment Feminista de Mallorca

2 min
Alguns dels cartells que van penjar les membres de l'Ateneu.

PalmaLa Policia Local va identificar aquest dissabte quatre dones membres de l'Ateneu de Lloseta –associació cultural que s'identifica com a ecofeminista sense ànim de lucre– per haver-se sumat a la iniciativa del Moviment Feminista de Mallorca de tapar les plaques dels carrers del poble amb noms de dones. Davant això, el batle del municipi, Xema Muñoz, defensa que "la policia va fer la seva feina" perquè "haurien d'haver avisat i haurien d'haver demanat autorització" per fer la intervenció als carrers, que considera que "va en contra de la llei".

Una membre de l'associació cultural de Lloseta explica que els fets van ocórrer dissabte a les 17 h, quan van començar a penjar alguns cartells. "A les 17.07 h ja teníem la policia darrere, que deia que no es podia tapar la placa ni posar el cartell al costat", recorda. Tot i que no han rebut cap denúncia, assenyala que l'agent municipal els va advertir que "si trobaven una placa, anirien contra elles".

Segons la versió de la membre de l'Ateneu, aquest acte "no l'organitzava l'Ateneu de Lloseta", sinó que es van sumar al Moviment Feminista de Mallorca, el qual va decidir que "no es demanava permís" i que així ho van fer a la resta de pobles que s'hi van adherir. "El que facin als altres pobles m'és igual. Jo sé com s'ha d'actuar a Lloseta i elles no han actuat com tocava", ha afirmat el batle en declaracions a l'ARA Balears.

Advertències

Si bé l'associació creu que "l'Ajuntament no volia l'acte en si", el batle assegura que el Consistori "deixa fer coses, però com toca, quan es demanen", i que "ni a l'Ateneu ni a qualsevol persona li han tancat una porta". A més, insisteix que "si ho haguessin demanat, hi haurien donat autorització".

"Havia de durar unes 24 hores. No volíem tapar les plaques de manera ofensiva, sinó per reivindicar la visibilitat de les dones", apunta la membre de l'Ateneu. Segons aquestes mateixes fonts, des del primer moment que la Policia Local va tenir coneixement de l'acte dies abans– els van fer una advertència: "Que sapigueu que en els cinc minuts que l'hagueu penjat vindrem darrere a llevar-lo, perquè l'Ajuntament ha dit que no vol això".

stats