Societat 11/01/2019

Feministes en Acció: "El que proposa l'extrema dreta ens retorna a un passat franquista"

Aquest col·lectiu defineix les propostes de Vox com a "una intolerable reculada en els nostres drets"

Toni Crespí
2 min
Imatge de la roda de premsa d'aquest divendres de Feministes en Acció

PalmaAmb el lema "Ni una passa enrere en els nostres drets", el col·lectiu Feministes en Acció ha denunciat que la irrupció de partits d'extrema dreta com Vox posa en perill la lluita per la igualtat de drets entre homes i dones: "El que proposa l'extrema dreta ens retorna a un passat franquista que suposa una intolerable reculada en els nostres drets".

En la roda de premsa d'aquest divendres, el col·lectiu ha manifestat la seva preocupació pel resultat de les eleccions a Andalusia: "Les propostes de Vox donen prevalença a l'home sobre la dona i aquest fet es presenta amb total desvergonyiment, utilitzant falsos arguments com que la violència masclista no existeix i que per tant cal derogar la Llei contra la Violència de Gènere".

El comunicat també recull la indignació davant la possibilitat que el PP andalús s'inclini a acceptar les propostes de Vox per tal d'aconseguir el govern autonòmic. "Ens sembla intolerable que s'imposi un discurs regressiu respecte a les polítiques d'igualtat per liderar el govern a Andalusia".

Des de Feministes en Acció demanen que des dels partits polítics i des de la ciutadania en general "s'ha de visibilitzar el nostre rebuig al fet que es llevin drets a les dones i hem de proclamar que no ho tolerarem ni en serem còmplices". El col·lectiu apel·la a la responsabilitat dels partits polítics perquè no negociïn ni pactin propostes que suposen una reculada de drets i reivindiquen que "no farem ni una passa enrere. Tot el nostre suport a les dones andaluses".

Amb tot i això, el comunicat conclou que "lluitarem contra aquestes pretensions que busquen desmuntar la normativa legal i les estructures de suport a les víctimes de la violència masclista amb dècades de treball feminista. Els nostres drets no es toquen".

stats