Societat 10/01/2023

Els Reis supervisen la seva herència menorquina

Reinauguren la farmàcia Llabrés, que serà gestionada per la Fundació per a Persones amb Discapacitat

Iván Martín
1 min
El 'Palauet Balada' és l'edifici heretat pels néts de l'emèrit.

MAÓTot a punt a Menorca per rebre una nova visita reial, en aquest cas la de Felip VI i Letícia. Després de visitar a les 12 hores l'illa del Rei del port de Maó, els monarques es traslladaran fins a Ciutadella per reinaugurar l'antiga farmàcia Llabrés (17.30 hores), considerada una joia arquitectònica modernista i que fou heretada per la Corona després de la mort de l'empresari Juan Ignacio Balada.

Els treballs de restauració de la farmàcia, declarada Bé d'Interès Cultural, han costat 600.000 euros, sufragats per la Fundació Hesperia, creada amb els doblers de l'herència de Balada i presidida per Felip VI i Letícia, així com mitjançant el Consell de Menorca. La rehabilitació ha estat integral amb la idea de recrear el negoci original i oferir visites guiades. La gestió els pròxims deu anys anirà a càrrec de la Fundació per a Persones amb Discapacitat.

Pel que fa al patrimoni immobiliari heretat, dos edificis pertanyen a la Fundació i sumen un total d'1,8 milions d'euros, mentre que el denominat Palauet Balada va recaure en els vuit néts de l'emèrit i està valorat en 1,5 milions d'euros. Aquestes propietats i una quarta de menor quantia (175.000 euros) estaven a la venda des de l'any 2017 i només l'última ha canviat de titularitat, doblers que han ajudat la Fundació per afrontar diferents projectes.

stats