Societat 06/10/2023

Felanitx inverteix 100.000 euros en plaques solars per a edificis municipals

Entre els immobles es troba el de la Brigada Municipal, l’Oficina de Turisme de Portocolom i la mateixa Casa Consistorial

Sebastià Vanrell
1 min
Algunes de les plaques solars instal·lades al municipi

FelanitxReduir la factura elèctrica i obtenir el consum a partir de l’energia verda: aquesta és la premissa a partir de la qual l'Ajuntament de Felanitx ha impulsat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents edificis municipals.

En aquests moments ja s'han col·locat plaques a l’edifici de la Brigada Municipal, a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme de Portocolom. Allà precisament s'hi han instal·lat 5,5 kW amb un pressupost de 12.350 euros, IVA inclòs. La seva producció elèctrica ja es destina en aquests moments a cobrir part del consum de la mateixa oficina.

El segon punt d'instal·lació és l’edifici de la Brigada Municipal, on estan en servei 49,5 kW de plaques. En aquest cas el pressupost ha pujat a 51.000 euros, IVA inclòs, i la seva producció elèctrica es destina a cobrir part del consum de les bombes d'impulsió d'aigua del municipi.

Finalment, en aquests moments està en execució la instal·lació de 18 kW més a la Casa Consistorial. En aquest cas el pressupost és de 38.700 euros amb IVA i servirà per a l’autoconsum.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, assenyala que "aquesta és una aposta que feim per a l'energia renovable amb l'objectiu de caminar cap a unes instal·lacions i un municipi més sostenibles". Amb aquests tres projectes de plaques solars, "l'Ajuntament dona exemple del que ha de ser el futur i volem que la ciutadania sigui conscient també del canvi de model energètic", conclou.

El cost total de les obres és de més de 100.000 euros, 84.000 dels quals són finançats pel Consell de Mallorca dins el Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima (PAESC).

stats