Societat 28/05/2020

FAPA Mallorca exigeix participar en la preparació del curs 2020-21

Reclamen mesures que promoguin la conciliació

Ara Balears
2 min
FAPA exigeix mesures de conciliació per als pares.

PalmaLa Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes, FAPA Mallorca, ha exigit a la Conselleria d'Educació que les famílies puguin participar en la preparació de l'inici del curs que ve i ha recordat al conseller Martí March que, segons la llei educativa, ha de promoure la conciliació.

Segons ha informat l'agència Efe, l'entitat ha criticat, a través d'un comunicat, que el procés de desescalada en l'àmbit educatiu no hagi estat compassat amb la represa d'activitats productives, per la qual cosa els treballadors s'han anat incorporant a ocupacions presencials sense que existeixi a la Balears un pla de mesures per a la conciliació de la vida familiar i laboral en el marc de la crisi sanitària.

FAPA Mallorca ha recordat al conseller March que, si bé la funció de l'escola és educativa, l'avantprojecte de llei educativa presentat per la Conselleria diu literalment que "la Conselleria adoptarà mesures que afavoreixin la funció educativa de les famílies, el seu suport socioeducatiu i aquelles altres que facilitin la conciliació de la vida familiar i professional".

Amb referència a les mesures adoptades per Educació, la federació dona suport a la proposta d'ampliar les tutories de reforç i orientació a la resta de cursos en la fase 3 de la desescalada, però considera que el format no és l'adequat per donar resposta al que l'alumnat d'aquests cursos necessita.

Sobre la preparació del curs 2020-21, les famílies exigeixen "participar de manera activa en aquest pla d'inici del pròxim curs, en la seva redacció, en el seu detall, en els seus protocols i en tot el que afecti els alumnes". "Exigim que la participació s'entengui com prendre en consideració tots els interessos de la comunitat educativa i, especialment, el de l'alumnat que, en teoria, és el centre del nostre sistema educatiu, tot i que sovint no ho sembla", afirma la nota.

stats