Societat 29/07/2019

La FAPA lamenta que cada vegada es dediqui un percentatge menor dels pressupostos de la Comunitat a l'educació

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca s'ha reunit amb la presidenta, Francina Armengol, per traslladar-li les seves reivindicacions

Maria Fuster
2 min
La presidenta del govern Francina Armengol i el conseller d'Educació es reuneixen amb la directiva de la FAPA

PalmaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca s'ha reunit aquest dilluns amb la presidenta, Francina Armengol, i amb el conseller d'educació, Martí March, per traslladar-los les seves reivindicacions. Segons la portaveu de la FAPA, Cristina Conti, el pressupost d'educació continua perdent punts en relació amb el pressupost total de la Comunitat. "Hem arribat als 1.000 milions de pressupost en educació, però això suposa un percentatge inferior en relació amb el còmput global del pressupost respecte dels anys anteriors". Conti lamenta que la resposta d'Armengol sigui que "sense un millor finançament no es pot millorar el pressupost d'educació".

Un altre tema a resoldre per als representants de les mares i pares d'alumnes és el transport escolar. A la reunió, que la federació valora positivament, s'ha arribat a l'acord de crear una comissió mixta amb la Conselleria de Mobilitat i els ajuntaments dels municipis més afectats. "Sobretot a la Part Forana els al·lots i al·lotes que fan Batxillerat i cicles formatius tenen problemes per arribar als centres i cursar els seus estudis, perquè només són per als joves fins a 16 anys. Si es té en compte això, pensam que pot ser una mesura de disminució de l'abandonament escolar prematur", assegura.

La diversitat i la inclusió són eixos fonamentals per a la FAPA, que necessiten especial atenció durant aquesta legislatura. "Perquè tots els nins puguin anar a escoles ordinàries si ho desitgen les famílies", afirma Conti. Des de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca han aprofitat per reclamar més places per a infants de 0 a 3 anys i també que incloure a l'aula les noves tecnologies no suposi una càrrega econòmica per a les famílies. "La inclusió de les noves tecnologies no ha de recaure en les nostres esquenes, perquè tenim dret a una educació gratuïta".

Els representants de la FAPA també han volgut conèixer de primera mà l'estat del pacte educatiu i llei educativa de la qual s'està iniciant el tràmit.

stats