Societat 11/02/2019

Troben tres cossos a 47 metres de profunditat a la fossa del pou de l'Àguila

Un dels cossos que s'estava cercant era el de Julià Fullana, fill de Joan Fullana, un dels fundadors del partit socialista de Llucmajor

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

LlucmajorUna setmana després d'iniciar-se les tasques per trobar les restes de Julià Fullana a la fossa del pou de l'Àguila, aquest dilluns han trobat tres cossos a 47 metres de profunditat. Els tres cadàvers presenten fractures de trauma 'peri mortem', possiblement a causa de la caiguda dins el pou.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears va encarregar aquesta exhumació i la resta de les incloses en el Pla d'Actuació 2018 a l'equip tècnic d'Aranzadi, que treballa des del passat diumenge dia 3 de febrer en la recerca dels cossos dels represaliats.

Un dels cossos que se cercaven era el de Julià Fullana, fill de Joan Fullana, un dels fundadors del partit socialista de Llucmajor i tenia entre 26 i 30 anys quan l'assassinaren. Treballava a la pedrera de Son Fullana. A més, es pensa que un nombre indeterminat de treballadors de les pedreres de s'Arenal també varen ser llançats a aquest pou, que és el segon intervingut en pocs mesos. Així i tot, fins que no es contrastin les mostres d'ADN amb les restes trobades no es podrà determinar la identitat de cap dels cossos.

"El pou de l'Àguila és protagonista de moltes històries locals i serà una immensa satisfacció poder complir amb el deure de treure d'allà i tornar a les seves famílies els cossos d'aquelles persones que varen pagar tan car haver treballat per la democràcia", ha dit la consellera de Cultura, Participació i Esports Fanny Tur, en la visita al pou aquest dilluns. L'equip de treball hi continuarà fent feina aquesta setmana i no es descarta que hi puguin trobar més cossos.

stats