Societat 10/01/2024

L'exgerent de l'Ibetec processat per agressió sexual diu que anava ebri i nega els fets

Sosté també que no va existir resistència als agents de l'autoritat i que havia consumit begudes alcohòliques que anul·larien les facultats intel·lectives i volitives

ARA Balears
2 min
Juan Antonio Serra Ferrer, en una imatge d'arxiu

PalmaL'exgerent de l'Ibetec Juan Antonio Serra Ferrer, processat per una presumpta agressió sexual, ha negat els fets i ha al·legat, com a possible atenuant, que estava sota els efectes de l'alcohol, segons recull Europa Press. L'alt càrrec de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació va ser destituït el passat novembre després que es conegués la seva imputació. Tot i això, l'assumpte va causar un gran enrenou en l'àmbit polític illenc per la reacció i les formes del Govern i el focus mediàtic es va centrar en el conseller Antoni Costa, superior de Serra.

Així, Serra està pendent de judici per aquest cas, que va suposar la seva destitució del càrrec que ocupava dins del Govern. Una dona el va denunciar per intentar besar-la i llepar-li la cara en un local de Palma. A més, se'l jutjarà per clavar un cop de puny a un dels policies que el van detenir. L'escrit que ha presentat a través del seu advocat nega el relat que fan les acusacions i subratlla que en cap cas no va actuar amb ànim libidinós. Sosté també que no va existir resistència als agents de l'autoritat i que havia consumit begudes alcohòliques que anul·larien les facultats intel·lectives i volitives. En qualsevol cas, en cas que resultàs condemnat, la seva defensa planteja que caldria aplicar dos atenuants: la d'intoxicació per alcohol i la de reparació del dany per compensacions econòmiques a la víctima.

Per la seva banda, el conseller Costa va acabar demanant disculpes i va reconèixer que s'havia "equivocat" en nomenar-lo. També va apel·lar a la presumpció d'innocència. Així i tot, va considerar que no era motiu suficient per presentar la dimissió pròpia com li demanava l'oposició.

stats