Societat 15/05/2024

Condemnen a 138 anys de presó quatre joves per violar una menor en una casa ocupada a Palma

Al judici, tots ells varen negar els fets i es varen remetre a respondre únicament a preguntes de les seves defenses

ARA Balears
2 min
Els acusats, en una de les sesssions del judici.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat quatre joves a 138 anys de presó per violar en grup una menor d'edat en una casa okupa de Palma. Segons ha recollit Europa Press, el judici contra els quatre condemnats va tenir lloc el dilluns i el divendres de la setmana passada. Tots ells varen negar els fets i es varen remetre a respondre únicament a preguntes de les seves defenses.

Aquest dimarts l'Audiència ha dictat sentència condemnatòria contra els acusats. Concretament, el Tribunal imposa al principal acusat 50 anys de presó i una multa de 540 euros per quatre delictes d'agressió sexual i un delicte d'afavoriment a la prostitució coactiva d'un menor d'edat. La Sala condemna els altres dos acusats a 32 anys de presó per quatre delictes d'agressió sexual. I per últim, imposen al quart agressor la pena de 24 anys de presó per quatre delictes d'agressió sexual.

A més, cap d'ells podrà aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres ni tampoc comunicar-se amb ella durant 20 anys i, conjuntament, hauran d'indemnitzar-la amb 100.000 euros. "En el present cas, la gravetat dels fets, més enllà de la derivada del bé jurídic protegit i de les conseqüències de la seva lesió, aquest és, el fet de menyscabar la indemnitat sexual d'una menor, tanca en si mateix un contundent retret penal, que s'expressa en les concretes circumstàncies concurrents", ha assenyalat la Sala.

Els magistrats han destacat la intensitat de la lesió i la reiteració de la conducta, "amenaçant la menor per suportar uns fets que no només eren impropis de la seva edat, sinó que, a més del temor que li instauraren, varen ser especialment humiliants i vexatoris, aprofitant-se els acusats del fet que la menor es trobava en una situació de particular vulnerabilitat que era fàcilment perceptible per ells, provocant-li la impactant situació traumàtica viscuda uns prejudicis que, presumiblement, seran difícilment reparables".

La resolució no és ferma, ja que pot haver-hi recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB).

stats