Societat 13/11/2019

L'exèrcit espanyol fa maniobres en una platja a prop del Parc Natural de l'Albufera

L'activitat no requereix cap autorització ambiental prèvia, però Medi Ambient hi ha enviat dos agents que en presentaran un informe

K. O.
2 min
Captura del vídeo.

PalmaSoldats de l'exèrcit espanyol han fet maniobres aquest dimecres en una platja que és a prop del Parc Natural de l'Albufera. Els militars hi han desembarcat en vehicles amfibis des d'un vaixell. Segons ha confirmat la Conselleria de Medi Ambient a l'ARA Balears, dos agents ambientals han anat a la platja perquè Medi Ambient no tenia constància d'aquestes maniobres i per poder comprovar que no es feien dins del Parc Natural. Una vegada hi han arribat, han avaluat la zona, que estava fora del parc, i pròximament en presentaran un informe.

La zona marina on s'han fet les maniobres forma part d'un Lloc d'Importància Comunitària (LIC) i d'una Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) que és de competència estatal. Així i tot, és una activitat que no requereix cap autorització ambiental prèvia. Fonts de la Conselleria també han explicat que és la Demarcació de Costes a les Illes qui atorga el permís per ocupar una zona de domini públic maritimoterrestre.

Terraferida ha compartit a través de Twitter un vídeo publicat per una periodista, que més tard ha esborrat, on es veuen els militars fent les maniobres. L'entitat ecologista ha instat les autoritats ambientals que anassin a la zona per comprovar la situació. L'armada espanyola va explicar al seu compte de Twitter que fins al 19 de novembre farien maniobres a la zona militar del cap de Pinar de Mallorca. El Regiment d'Infanteria Palma 47, a més, va comentar que participarien en els exercicis fent d'"enemic" perquè siguin més reals.

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha criticat que es dugui a terme qualsevol operació o maniobra militar a les Balears. La formació considera que suposa "un atemptat a la preservació i conservació" de la platja i de les zones properes a l'Albufera perquè són especialment sensibles a la presència humana. També han explicat que les Balears han de ser un lloc de pau i no un escenari per jugar a "soldadets" i preparar cap futur conflicte bèl·lic.

stats