Societat 20/12/2019

L'Executiu balear destina 1,4 milions d'euros per al lloguer d'habitatges de l'any 2018

Els residents a les Illes que no paguin un lloguer de més de 900 euros podran optar a l'ajuda

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres una despesa d'1,4 milions d'euros per a la convocatòria d'ajudes autonòmiques per al lloguer d'habitatges corresponent a l'any 2018, segons ha informat l'agència Efe. La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha explicat que, atesa la realitat social i econòmica dels ciutadans i les dificultats per accedir a l'habitatge, el BOIB va publicar el juliol la convocatòria d'ajudes estatals i autonòmiques de 2018 per al lloguer d'habitatges.

L'article 6 de la convocatòria regulava els requisits d'ingressos mínims i màxims dels beneficiaris, la qual cosa va suposar que al voltant del 15% dels sol·licitants quedassin exclosos d'accedir a aquestes ajudes. Per aquest motiu, s'ha tramitat una nova convocatòria dirigida a les famílies que, dins l'any 2018, varen tenir uns ingressos iguals o inferiors a 0,75 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) dels municipis de les Balears.

Així mateix, totes les persones residents a les Illes que no paguin un lloguer de més de 900 euros també s'hi poden presentar. Per altra banda, en la convocatòria d'ajudes de 2019 s'ha suprimit el requisit d'acreditar una renda mínima.

stats