Societat 10/11/2020

Escoles i instituts hauran de fer servir mesuradors de CO2 per garantir una bona ventilació a les aules

La Conselleria d'Educació ha ampliat les mesures de prevenció contra el coronavirus per contenir-ne els contagis amb vista a l'hivern

Ara Balears
2 min
Una aula de l'escola Verge de Lluc de Palma

PalmaEl fred és cada vegada més a prop i serà més difícil mantenir, com fins ara, tot el dia les finestres obertes a les aules. És tenint en compte aquest fet que la Conselleria de Salut ha presentat aquest dimarts a la Mesa Sectorial extraordinària una ampliació de les mesures per prevenir contagis de coronavirus als centres educatius. Tots els sindicats han votat a favor de les noves instruccions.

En concret, Educació diu que s'hauran de fer servir mesuradors de CO2 per assegurar que els espais tenen una bona ventilació. Com a mesura complementària es podran utilitzar purificadors d'aire amb filtres d'alta eficàcia HEPA, però mai no podran substituir els mesuradors de CO2. Cal recordar que, com ja es va anunciar fa unes setmanes, la Conselleria subvenciona la compra d'aquests aparells amb 1,2 milions d'euros.

Amb tot, s'haurà de garantir que tots els espais comuns i aules tenen ventilació, natural o forçada. I si no és així, no es podran emprar. Tots els espais s'han de ventilar diàriament un mínim de 15 minuts abans i després de cada canvi de classe i també després de cada ús. Fins ara estava establert un mínim de cinc minuts. Educació recomana que es tinguin les finestres obertes "sempre que la climatologia ho permeti".

Per últim, la Conselleria ha afegit un annex específic que explica les condicions en què s'han de fer les activitats físiques presencials davant la necessitat "d'unificar i clarificar criteris". El protocol s'ha elaborat juntament amb representants del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de les Illes balears (COLEF). En línies generals, es recomana fer aquesta formació a l'aire lliure o a la natura sempre que es pugui i prioritzar les activitats sense contacte físic.

stats