Societat 14/10/2021

Escoles de les Balears alerten que hi ha infants que miren i imiten 'El juego del calamar'

Els experts alerten que la sèrie de Netflix no és apta per a alumnes en edat escolar pel grau alt de violència

2 min
'El juego del calamar'

PalmaEscoles de les Illes Balears alerten que hi ha alumnes que miren i imiten la sèrie de Netflix El juego del calamar. Així ho asseguren des de l'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària de Mallorca. En assabentar-se que s'està estenent aquesta producció entre alguns infants, han avisat les famílies que no és apta per a nins i nines en edat escolar perquè té un contingut altament violent. "Però alguns nins diuen que ho miren amb els pares", adverteixen.

El mateix ha constatat una escola de Palma, que ha enviat un comunicat a les famílies avisant que hi ha alguns infants "jugant, dramatitzant o interpretant escenes d'aquesta sèrie". Han traslladat la preocupació davant aquests fets i han advertit de la violència explícita que apareix a la sèrie, que s'ha convertit en l'estrena més vista de la plataforma estatunidenca.

Aquest problema no només està passant a les Balears, centres de diferents llocs de l'Estat s'han trobat amb aquesta situació. Per exemple, a Madrid, un centre d'Infantil i Primària ha enviat una circular a les famílies advertint que han detectat entre els estudiants "actituds i jocs" relacionats amb la sèrie, segons informa l'agència Europa Press. A Catalunya, una professora d'una escola de Catalunya piulava divendres que la sèrie havia arribat als patis d'escola. "Juguen al pica-paret de tota la vida, però si algú es mou, el disparen amb pistoles i es queda estirat a terra fins que acaba la partida", escrivia.

Davant aquests fets, el Consell de l'Audiovisual Català (CAC) ha recordat que la sèrie sud-coreana de Netflix és un contingut que està recomanat, segons la mateixa plataforma, per a majors de 16 anys, i que els menors d'aquesta edat "no haurien de veure aquesta sèrie atès que conté continguts perjudicials". També ha recordat que les plataformes tenen sistemes de control parental que poden evitar que els més petits accedeixin a continguts perillosos.

stats