El CAC recorda que 'El juego del calamar' no és una sèrie indicada per a menors de 16 anys

L'organisme treballa en tutorials sobre la manera d'utilitzar els sistemes de control parental que ofereixen les plataformes

2 min
'El juego del calamar'

BarcelonaDesprés que diversos educadors hagin alertat que hi ha nens que estan reproduint alguns dels jocs violents que apareixen a El juego del calamar, el Consell de l'Audiovisual Català (CAC) ha recordat que la sèrie sud-coreana de Netflix és un contingut que està marcat, per decisió pròpia de la plataforma, per a majors de 16 anys. En un comunicat, el president del CAC, Roger Loppacher, ha fet èmfasi en el fet que s'ha d'evitar que els menors siguin exposats a continguts inadequats i ha recordat que les plataformes tenen sistemes de control parental que poden ajudar a frenar l'accés a continguts no recomanables als més petits.

"Els menors de 16 anys no haurien de veure aquesta sèrie atès que conté continguts perjudicials", ha remarcat Loppacher sobre la ficció sud-coreana, que explica la història d'un grup de persones que accepten participar en un misteriós joc amb l'esperança de guanyar un joc milionari que els salvi dels deutes. Per ajudar les famílies a utilitzar els sistemes de control de les plataformes, el CAC treballa en diversos tutorials que explicaran la manera d'activar les eines de què disposen serveis de streaming com Netflix i la HBO, o plataformes d'intercanvi de vídeos com YouTube i TikTok. Amb aquests materials, el CAC vol posar remei al desconeixement que les famílies tenen d'aquestes eines de control. "El problema és que es tracta de sistemes de control parental que cal establir en el si de cada família i, lamentablement, en molts casos pot passar que hi hagi un desconeixement dels pares i mares, que haurien de ser els encarregats d’implementar-los”.

En el cas de Netflix, a més de la senyalització per franges d'edat, hi ha la possibilitat de crear un perfil infantil en què la restricció per edat està preestablerta, o fins a quatre perfils diferents en què es pot establir una restricció per edat i fins i tot per programes concrets. El sistema de perfils diferenciats, per funcionar com a control parental efectiu, exigeix la introducció de claus personals d'accés.

En menys d'un mes El juego del calamar s'ha convertit en un fenomen mundial i en la sèrie més vista de Netflix, segons les dades aportades per la mateixa plataforma i que no són auditades per cap organisme independent.

stats