Societat 17/03/2020

Les energètiques acorden amb el Govern suspendre els talls de subministrament durant l'estat d'alarma

Les obres del cable entre Menorca i Mallorca continuen en marxa malgrat la crisi del coronavirus

Ara Balears
1 min
El subministrament energètic està garantit durant la crisi del coronavirus i l'estat d'alarma

PalmaLes distribuïdores energètiques s'han compromès a suspendre tots els talls de subministrament energètic a la ciutadania durant l'estat d'alarma decretat per pal·liar la crisi del coronavirus. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, s'han reunit aquest dimarts amb representants d'Endesa, Red Eléctrica, Sampol, CLH, Redexis, Enagas i Vall de Sóller per parlar de la seguretat de la distribució energètica. Aquesta mesura durarà fins que la situació s'estabilitzi.

A més, les companyies han assegurat que el subministrament està garantit en tot moment. CLH ha indicat que no hi ha problemes de provisió a les benzineres, ni a les centrals ni a particulars. També es mantenen les actuacions d'urgència domiciliària pel que fa al gas, com per exemple les fuites. Yllanes també ha sol·licitat a les empreses energètiques informació sobre la distribució i el transport d'energia i els possibles plans de contingència.

Quant a les obres del cable entre Menorca i Mallorca, Red Eléctrica ha assegurat que continuen segons estava previst i que es manté la data d'inici del subministrament al principi del segon semestre d'enguany.

stats