Societat 30/04/2020

Endesa finalitza la reparació de la línia elèctrica avariada pel temporal Glòria a Escorca i Selva

La companyia ha assenyalat que es recupera al 100% la capacitat de la instal·lació i s'augmenta la fiabilitat i seguretat de la línia

Ara Balears
1 min
Les tasques de reparació s'han duit a terme als municipis de Selva i Escorca.

PalmaEndesa ha informat aquest dijous que ha finalitzat les feines de reparació de la línia elèctrica ubicada als termes municipals d'Escorca i Selva, que es va avariar durant el temporal Glòria. Amb la nova reparació es recupera al 100% la capacitat de la instal·lació i s'augmenta la fiabilitat i la seguretat de la línia, ha assenyalat l'empresa en un comunicat. Concretament, s'ha actuat al tram que dona subministrament elèctric a Lluc, Son Macip, el Grog Blau, Cúber, Cala Tuent, la Calobra, el Guix i Cals Reis, entre d'altres.

L'actuació, amb un pressupost de més de 80.000 euros, ha consistit en la instal·lació de quatre noves torres elèctriques. Amb l'ajuda d'un helicòpter i la participació de 20 tècnics, especialistes en aquest tipus de reparacions, s'ha pogut accedir a les zones de muntanya afectades per reconstruir les torres elèctriques i el cablatge de la línia.

Endesa ha destacat en un comunicat que fa feina per garantir el servei de la xarxa de distribució i la qualitat i continuïtat del subministrament a tots els clients i, especialment, durant l'estat d'alarma. Així, l'empresa ha posat en marxa un pla de contingència a les Balears per preservar la normalitat del subministrament elèctric de tots els centres sanitaris públics.

stats