Societat 04/11/2021

L'empresa Metrotenerife farà un estudi tècnic sobre el tramvia de Palma

L'anàlisi servirà per dissenyar els sistemes tècnics i d'explotació de la infraestructures

ARA Balears
1 min
Un edifici de l'empresa Metrotenerife.

PalmaMetrotenerife, l'empresa pública del consell de l'illa canària, ha guanyat el concurs públic per elaborar un estudi tècnic sobre el tramvia de Palma, que es tindrà en compte a l'avantprojecte. La companyia espanyola Saitec també hi participarà, perquè les dues societats es varen presentar com una Unió Temporal d'Empreses, segons ha informat la institució insular canària en un comunicat i ha confirmat a l'ARA Balears la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

L'estudi servirà per dissenyar els sistemes tècnics i d'explotació del tramvia per determinar l'operativitat. També recomanarà quins tipus de tramvies són més adients i si és millor un que s'alimenti a través d'una catenària o mitjançant la mateixa via. L'anàlisi, que tindrà una partida de 116.000 euros, també concretarà les velocitats comercials, els temps de recorregut, els semàfors i les senyalitzacions que caldrà instal·lar.

Fonts de la Conselleria han aclarit que l'estudi no té res a veure amb el projecte d'obra del tramvia, i que és una de les diverses anàlisis que s'adjudiquen en qualsevol procediment d'aquestes característiques. Un altre estudi, per exemple, servirà per calcular la demanda del servei. Per normativa, a aquests concursos s'hi poden presentar empreses de tot Europa, segons han assenyalat les mateixes fonts consultades.

El vicepresident del consell de Tenerife i president de Metrotenerife, Enrique Arriaga, ha explicat en un comunicat que l'estudi també plantejarà la possibilitat d'implantar dispositius desenvolupats per l'empresa canària. El termini per fer l'estudi és de sis mesos.

stats