Societat 25/09/2020

Emergències atén 70 incidents pel fort vent a les Balears

La majoria, 62, s'han produït a Mallorca; a Menorca se n'han notificat quatre i a les Pitiüses, quatre més

Ara Balears
1 min
Un arbre ha caigut aquest divendres per les fortes ratxes de vent.

PalmaEl servei d'Emergències 112 a les Balears ha atès aquest divendres fins a les 17 h almenys 70 incidents a causa de les fortes ratxes de vent, segons ha informat a través de les xarxes socials. A Mallorca s'han notificat la majoria dels incidents durant aquest divendres, concretament 62 avisos. A Menorca s'ha notificat quatre incidents, mentre que a Eivissa i Formentera se n'han produït dos a cada una de les illes.

L'112 ha recordat que l'alerta taronja continuarà al llarg del dia al nord-est de Mallorca i Menorca i que les ratxes de vent s'intensifiquen a les dues illes. A més, Emergències ha suspès les autoritzacions per fer foc pel fort vent de nord-est que bufa a l'Arxipèlag.

A més, aquest divendres l'Ajuntament de Palma ha activat el protocol de tancament d'accés als vianants al passeig de Sagrera i la zona de Dalt Murada. El Servei de Parcs i Jardins, Seguretat Ciutadana i Mobilitat han senyalitzat la restricció de passeig de vianants a aquestes dues zones.

El protocol que s'ha activat també preveu un tall del trànsit rodat, que únicament s'activarà en cas que el vent superi els 90 km/hora i que afectaria la part interior de l'avinguda de Gabriel Roca. Cort ha destacat que en cas de ser necessari aquest tancament de trànsit s'habilitaria un desviament alternatiu que suprimiria de manera puntual l'ACIRE d'Antoni Maura - passeig del Born.

stats