Alerta per temperatures
Societat 13/08/2023

Emergències activa l'IG0 per alta temperatura a Mallorca

L'Aemet preveu que s'allargui, mínim, fins dimarts

ARA Balears
1 min
La Platja de Palma podria ser l'objectiu de la inversió en reconversió de zones turístiques.

PalmaEl Servei d'Emergències 112 ha activat l'Índex de Gravetat 0 (IG0) del Pla Meteobal davant la previsió, a partir d'aquest dilluns, dels avisos per alta temperatura a Mallorca. Per a aquest dilluns, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) activarà avisos grocs al nord i nord-est, interior i sud de Mallorca, des de les 13.00 fins a les 18.59 hores.

Els avisos responen al fet que s'espera que la temperatura màxima assoleixi els 36°C a l'illa, principalment als municipis situats al nord i nord-oest de les zones en risc per calor. Aquest episodi de calor sembla que es prolongarà almenys fins dimarts. L'Aemet reactivarà avisos al nord i nord-est, interior i sud de Mallorca entre les 12.00 i les 18.59 hores per risc de màximes de fins a 37°C.

L'Aemet ha advertit, així mateix, que s'espera que la temperatura nocturna també sigui elevada durant aquests pròxims dies. I, per això, ha demanat que s'estigui pendent de les actualitzacions perquè els avisos per alta temperatura podrien estendre's a altres zones.

Cal recordar que l'IG0 s'activa quan la informació meteorològica permet preveure la imminència d'un fenomen meteorològic advers amb perill per a les persones i els béns i es correspondrà també amb fenòmens adversos observats que puguin considerar-se com a incidents locals menors i controlables per mitjà d'una resposta local ràpida, sense que es produeixin danys.

stats