Meteorologia
Societat 22/10/2023

Emergències activa l'IG0 per vent i fenòmens costaners a Mallorca

Es preveu activar l'avís groc per vent a la zona de la serra de Tramuntana, a partir de les 21 h

ARA Balears
1 min
Aquest divendres s'ha activat l'alerta taronja per vent i pluges

PalmaEl Servei d'Emergències 112 ha activat l'index de gravetat 0 (IG0) del Pla Meteobal, davant la previsió d'aquest diumenge i de dilluns, de vent i fenòmens costaners a Mallorca. Així, segons ha recollit Europa Press, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu activar l'avís groc per vent a la zona de la serra de Tramuntana, a partir de les 21 h. L'alerta s'estendrà fins a les 05.59 h de dilluns.

En les pròximes hores, el vent bufarà del sud-est a la Serra, on les ratxes màximes podrien assolir els 70 quilòmetres per hora. La zona més exposada a aquesta situació seria la vessant nord de la Serra, que inclou els municipis de Sóller, Deià, Banyalbufar, Estellencs i la zona costanera d'Escorca.

Pel que fa a dilluns, l'Aemet també té previst activar l'avís groc per fenòmens costaners a la zona de la costa de la Serra, a partir de les 00 h i fins a les 05.59 h. Allà, el vent també bufarà del sud-est, amb ratxes que aniran dels 50 als 60 quilòmetres per hora (força 7) i que podran arribar fins als 70 quilòmetres per hora.

stats