Societat 23/06/2020

Hila sobre Sonia Vivas: "Si haguéssim de destituir les persones per les seves piulades, no quedaria cap polític"

ARCA celebra la ràpida neteja de la pintada de l'estàtua de Juníper Serra per part d'Emaya

M. Fuster
1 min
EMAYA fa net una pintada amb la paraula 'racista' de l'estàtua de Fra Juníper Serra

PalmaUn equip d'operaris d'Emaya ha eliminat aquest dimarts dematí la polèmica pintada feta a l'estàtua de Juníper Serra. El batle de l'Ajuntament de Palma, José Hila, ha assenyalat que en cap cas s'havia plantejat fer dimitir la regidora Sonia Vivas, qui al seu perfil de Twitter havia parlat de la possibilitat de tombar el monument del sant. "Si haguéssim de destituir les persones per les seves piulades, no quedaria cap polític", ha dit.

Per la seva banda, ARCA, qui va rebutjar la pintada i la va qualificar "d'acte vandàlic", ha valorat positivament la ràpida neteja de la pintada a l'escultura de Juníper Serra. "Lamentam alhora l'intent d'imposar ideologies suposadament emancipadores; només des de la civilització, el consens i el diàleg aconseguirem avançar cap a una societat culta i lliure de prejudicis", ha afegit l'entitat conservacionista del patrimoni en un comunicat.

L'actuació d'Emaya s'ha fet després que el cronista municipal establís el sistema de neteja necessari per no fer malbé l'estàtua, que és de bronze. Així, s'ha procedit a netejar-la amb aigua a una pressió alta, per decapar de manera suau la superfície, eliminar la pintura i no danyar l'estàtua. "Quan hi ha una pintada la feim neta. No ens agrada que es pinti l'espai públic, és una mostra d'incivisme", ha remarcat el batle de Palma.

stats