Societat 03/06/2022

Eliminen uns 350 quilos de residus de l'Àrea Biològica Crítica de Magaluf

S'han retirat dos contenidors grans de la fracció de rebuig, quatre d'envasos i dos de vidre

ARA Balears
1 min
Imatge de l'equip de neteja.

PalmaUn grup de voluntaris ha eliminat aquest divendres uns 350 quilos de residus de l'Àrea Biològica Crítica de Magaluf, durant una jornada organitzada en el marc del programa Let's Clean Up Europe per l'Ajuntament de Calvià, amb la col·laboració de la Creu Roja.

Segons ha informat en una nota de premsa la Conselleria de Medi Ambient i Territori, que s'ha sumat a aquesta neteja, els residus s'han retirat i s'han separat per fraccions per ser traslladats al centre de transferència corresponent. En espera del triatge, s'han retirat dos contenidors grans de la fracció de rebuig, quatre d'envasos i dos de vidre.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és netejar aquesta zona d'especial interès biològic i sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, així com de la problemàtica que suposen els residus a la zona prelitoral, segons recull Europa Press.

Biodiversitat botànica

El prat de Magaluf era una antiga zona humida de Calvià dedicada a la producció salinera que s'havia degradat des de la construcció d'infraestructures i instal·lacions hoteleres, segons ha assenyalat el Govern. Aquesta zona constitueix un ecosistema amb una alta biodiversitat botànica, on dins d'una superfície de nou hectàrees és possible trobar fins a cinc espècies endèmiques de saladines, algunes de catalogades en perill d'extinció.

El trànsit de persones, l'abocament d'escombraries i enderrocs i les espècies exòtiques invasores posen en perill la supervivència d'aquestes espècies úniques. A més, segons ha manifestat la Conselleria, al principi, una de les principals amenaces va ser la qualificació dels terrenys com a urbanitzables. No obstant això, la desclassificació ha permès aturar alguns projectes constructius i crear una zona verda molt conservada per als ciutadans, ha conclòs.

stats