La setmana que m'espera
Societat 02/04/2022

“Tot i ser molt eivissenc, mai m’he aficionat gaire al bullit de peix”

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, explica com serà la seva setmana

2 min
Josep Mari

PalmaSi no hi ha res de nou, cada dilluns m’aixec a les 5 h per agafar el vol de les 7 h d’Eivissa a Mallorca, perquè som eivissenc i hi pas el cap de setmana. Despertar-me a aquesta hora no és una excepció. Els altres dies a les 6 h ja estic actiu, tota la vida m’he aixecat prest. Abans de treballar en política estava en una entitat bancària i, a més, sempre he preparat els esmorzars als meus fills, així que no em suposa cap dificultat l’horari. De fet, em costa més vetllar, anar-me’n a dormir tard. Sol berenar sempre d’un cafè amb llet, però ara la llet la prenc vegetal, ja que tenc una edat... Llavors, vaig canviant entre pa integral amb formatge o pernil dolç.

Els dilluns i dimarts som sempre a Mallorca, tenim Consell de Govern i l’endemà, sessió de control al Parlament. Intent que, en ser a Palma, hi hagi moltes reunions a fi de poder anar a Eivissa, s’hauria de notar el fet de ser d’aquesta illa, visitant ajuntaments i associacions. Per això també som sempre abans de les 8 h a la Conselleria, per avançar feina, i sol partir a les 19 h o les 20 h, més o menys. És cert que les meves àrees –Mobilitat i Habitatge– tenen a veure molt amb la ciutadania, i amb la pandèmia i ara la inflació han estat serveis demandats. Aquestes dues setmanes hi ha hagut reunions dures amb els transportistes, o amb els taxistes a Eivissa, però esper que aquesta setmana sigui més normal.

El dimecres i dijous sol aprofitar per fer viatges a les altres illes, així i tot aquesta setmana els dos dies seré a Mallorca, i divendres ja aniré a Eivissa. Intent dormir a casa el màxim de dies possible per estar amb la meva mare, que ja és gran, i a vegades no entén que hagi de viatjar tant, encara que comprèn el meu paper de conseller. De fet, he de dir que la dinàmica de govern l’he apresa i posada en pràctica en un temps relativament curt. No en sabia gaire, de ser conseller, lògicament, m’hi he hagut d’acostumar.

En el meu temps lliure m’agrada molt sortir a caminar als matins, per mantenir-me en forma, i sobretot cuinar, ja fa un temps que m’he aficionat molt a la cuina. Quan vas practicant i et surten més coses et sents millor. A més, gaudesc d’anar al supermercat a comprar tot el que necessit. Possiblement, el plat més laboriós que he fet és el sofrit de pagès, un plat típic d’Eivissa que és un sofrit de carn de bestiar, patató petit i algunes verdures. Parlant de plats de la meva terra, he de dir que, tot i ser molt eivissenc, mai m’he aficionat gaire al bullit de peix, que avui dia s’ha posat molt de moda.

A banda de la cuina, m’agraden molt la lectura, les sèries, el cinema i el teatre, procur veure tot el que puc. Per posar uns exemples, l’últim llibre que m’he llegit és Patria, de Fernando Aramburu, que ha estat brutal. En el cas de les sèries, amb la meva dona hem mirat bastant Borgen, que és danesa. De fet, les ficcions nòrdiques trob que són molt bones.

stats