Els educacors infantils reclamen un conveni digne i l'eliminació de la bretxa salarial

Es manifestaran aquest dilluns a Eivissa i dijous a Inca

La Federació d'Ensenyament de CCOO torna a convocar les educadores de la primera etapa d'Educació Infantil de 0 a 3 anys per reclamar un conveni digne. Els docents es concentraran dilluns a Eivissa i dijous a Inca, com ja van fer al juny i mitjançant una jornada de vaga al maig.

Les concentracions seran dilluns a les 18.00 hores a la plaça del Parc a Eivissa i dijous 11 a les 19.00 hores a la plaça de l'Ajuntament d'Inca, ha informat CCOO en un comunicat. Les protestes són contra la situació de precarietat, motivada especialment pel fet de ser un sector feminitzat afectat per una "injusta bretxa salarial".

Després de la jornada de vaga del passat 21 de maig, es va signar el nou conveni col·lectiu, que "no compleix les expectatives d'un sector que havia vist el seu sou congelat durant més de 7 anys", cosa que CCOO va intentar evitar.

El conveni estableix 39 hores d'atenció directa, la qual cosa "impedeix coordinar i preparar les tasques necessàries per acompanyar en el desenvolupament emocional, les capacitats afectives, socials i intel·lectuals dels nins", segons CCOO.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF