Societat 28/11/2023

Educació vol reduir les zones escolars de Palma de cinc a tres (com a mínim) el curs 2024-2025

La idea de la Conselleria és acabar implantant una zona única, però planteja aquesta mesura de manera transitòria

ARA Balears
2 min
Primer dia del curs escolar.

PalmaLa proposta del Govern que a Palma només hi hagi una zona única d’escolarització no es materialitzarà el curs vinent. Tal com ha avançat Diario de Mallorca, el curs vinent Ciutat tindrà, com a mínim, tres zones escolars. D’aquesta manera, Educació vol establir un període de trànsit i adaptació entre el model vigent, que inclou vuit zones, i el pactat amb Vox, d’una zona única per municipi.

Ara per ara, encara s’està elaborant el segon esborrany del Decret d’Escolarització, després de les esmenes fetes pels diferents actors educatius al primer document. El segon esborrany també haurà de passar per un període d’al·legacions, abans de passar per via d’urgència pel Consell Escolar i pel Consell Consultiu i així estar vigent quan comenci el procés d'escolarització.

Educació proposa la fusió de les zones A1, A2 i A3 del districte de Ponent, i també el mateix amb les zones B1 i B2, que inclouen la zona Nord i Centre. Pel que fa a la zona C, que agrupa el Districte de Llevant, la Platja de Palma i la zona de Son Ferriol, encara no es té clar de quina manera s’organitzarà. Hi ha sobre la taula la possibilitat de deixar una zona o crear-ne diverses.

Reserva de places per a alumnes NESE

Pel que fa a la resta de municipis amb diverses zones escolars, aquestes es mantindran, i el mateix es farà amb els pactes d’escolarització per repartir els alumnes NESE de manera equitativa entre els centres sostinguts amb fons públics, que ara s’apliquen a sa Pobla, Manacor, Inca i Felanitx. Per altra banda., els centres també hauran de reservar de manera obligatòria una sèrie de places per aula, que es destinaran als alumnes que arriben amb el curs ja començat. A primer cicle d’Infantil, es guarden entre quatre i cinc places; a Primària, cinc, i a ESO, sis. Es manté la puntuació per a fills d’antics alumnes.

stats