Societat 24/11/2023

Educació tanca tres aules del CEIP Mestre Guillem Galmés pel mal estat de l'estructura

S'hi instal·laran dues aules modulars per allotjar els 80 alumnes afectats per la mesura

ARA Balears
1 min
Les arcades del CEIP Mestre Guillem Galmés.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha decidit tancar tres aules de Primària del primer pis del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç davant el perill que presenta l'estructura de l'edifici. "S'ha hagut d'apuntalar de manera immediata un edifici arran dels problemes gravíssims que pateix, a conseqüència de la deixadesa de l'anterior equip de la Conselleria Educació", ha dit el portaveu del Govern, Antoni Costa, després del Consell de Govern.

En un comunicat, l'Executiu explica que, després de la visita, durant el matí d'ahir, del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, i el gerent de l'Ibisec, Mateu Suñer, i comprovar el "mal estat de l'estructura de l'edifici", al migdia un tècnic de l'Ibisec va anar al centre per fer una revisió de l'edifici i "s'ha decidit tancar les tres aules del primer pis pel perill que presenten". Es tracta de les aules que acullen alumnes de cinquè i sisè de Primària. La mesura afecta uns 80 alumnes, que avui ja no han ocupat les aules afectades i s'han reubicat en altres espais del centre.

Dues aules modulars

La Conselleria d'Educació i Universitats instal·larà, "de manera urgent", dues aules modulars per pal·liar la manca d'espai. Ara, l'Ibisec" treballa en la intervenció que s'ha de fer en el centre educatiu per millorar l'estat de la infraestructura". Costa ha lamentat la situació: "Demanam disculpes als afectats per la deixadesa de l'anterior Govern". En la mateixa línia, ha defensat que és "una absoluta prioritat de la Conselleria i d'Educació i de l'Ibisec donar prioritat" a aquestes situacions.

stats