Dinamicat
Societat 10/02/2024

Educació suprimeix l'equip Dinamicat el mateix dia de la compareixença del conseller

El sindicat ha advertit que es mantindrà "vigilant" perquè aquest i altres canvis no vagin encaminats "a fer retrocedir la presència de la llengua catalana dins els centres"

ARA Balears
2 min
Per a molts estudiants, l’ús del català en l’àmbit escolar és l’única manera d’accedir  a la llengua de què disposen.

PalmaEl Sindicat Independent, Autònom i Unitari ha denunciat aquest dissabte que la Conselleria d'Educació hagi eliminat l’equip encarregat de la normalització lingüística als centres educatius (Dinamicat) el mateix dia de la compareixença del conseller al Parlament. "Un fet que el conseller passà per alt en la compareixença que dugué a terme el passat dijous, dia en què firmà la corresponent resolució, i que ens resulta molt rellevant", han apuntat des de SIAU

En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que en el BOIB publicat aquest dissabte es fa referència a una nota interna enviada el passat 12 de desembre de 2023 per la cap del Departament de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, en la qual indicava que a conseqüència de la reestructuració de la Conselleria d'Educació i Universitats en el canvi de legislatura, es va crear el Servei de Normalització Lingüística i Participació Educativa, que entre altres funcions assumí les de l'equip Dinamicat i sol·licitava el tancament de l'equip.

Per aquest motiu, SIAU ha demanat a la Conselleria d’Educació que informi si l’equip Dinamicat ha desenvolupat la seva tasca i que confirmi si les funcions que li pertocava assumir les pretén mantenir. "No volem que aquestes passin a adquirir un pes merament estètic", han apuntat.

Amb tot, el sindicat ha recordat que l’equip Dinamicat, coordinat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, estava format per dos assessors del servei, un assessor de cada CEP territorial i dos assessors del CEP de Palma, preferentment de l’àmbit de la formació lingüística, social i artística, i tenia els objectius i funcions que determinen els apartats 2.1 i 2.3 de la Resolució del conseller d’Educació i Universitat del 30 de setembre de 2016 per la qual s’autoritza el canvi de denominació específica de l’equip d’Assessorament al Tractament de les Llengües a les Escoles (equip ATLES) a equip Dinamicat i se'n modifiquen els objectius, composició i funcions (BOIB núm. 131, de 15 d’octubre).

Finalment, SIAU ha advertit que es mantindran "vigilants" perquè aquest i altres canvis no vagin encaminats "a fer retrocedir la presència de la llengua catalana dins els centres educatius de les nostres illes".

stats